Blagdanski duh u Mostaru: Adventkse kućice otvaraju vrata

Početaka Adventa u Mostaru je obilježen 27. studenog paljenjem prve od četiri adventske svijeće ispred Hrvatskog doma hercega Stjepna Kosače.

Blagdansko ozračje već zahvaća Mostar. Postavljeni su brojne svjetleći ukrasi širom mostarskih ulica kao i gradske jaslice na Rondou, a završavaju se i pripreme terena u parku za ovogodišnju manifestaciju Advent.

”Mislili smo da smo prošle godine nenadmašivi, ali ove godine, bit će to nezaboravna priča iz Mostara”, nedavno su poručili i iz Grada Mostara.

Ove godine sva važnija događanja na Adventu premještena su u gradski park gdje će biti postavljena glavna bina i dio kućica, a zbog čega je uklonjeno cijelo dječje igralište. Grad je ove postupke opravdao skorom sanacijom dijela parka.

”S obzirom da iduće godine Grad planira izvršiti rekonstrukciju zelenih površina u parku to je razlog zašto se Advent jednim dijelom organizira u parku. Odlučili smo ove godine maksimalno iskoristiti taj prostor”, objasnili su organizatori.

Više od 30 adventskih kućica će ove godine osim na šetalištu biti smještene dijelom i u gradskom parku, a od 4. prosinca će biti otvorene za građene te im omogućiti da u jedinstvenom ambijentu uživaju u gastronomskim delicijama i blagdanskoj ponudi.

Muzički dio programa počinje 15. prosinca koncertom Ivana Zaka, a kroz 18 dana ispunjenih bogatim programom će svakodnevno nastupiti po nekoliko bendova koji će zadovoljiti sve glazbene ukuse posjetitelja toga gradu.

Sami doček Nove godine otvorit će grupa Gabrijel u 21 sat, a građane Mostar i njihove goste će u 2023. godinu uvesti Željko Bebek sa svojim bendom, dok će dan poslije na pozornici biti Adi Šoše i grupa Twist.

Za najmlađe će uz brojne sadržaje, od klizališta, glazbenih i plesnih aktivnosti do druženja s mađioničarima, ove godine tokom manifestacije lunapark biti potpuno besplatan, te će za njih biti posebno organiziran dočeka Nove godine uz prigodne programe.