Gmail uvodi funkciju koja olakšava praćenje online narudžbi

Google je najavio novu Gmail funkciju, koja će olakšati praćenje online narudžbi i smanjiti vrijeme izgubljeno na pregledavanje web stranice kompanije koja je zadužena za isporuku. U nadolazećim tjednima korisnicima Gmaila iz SAD-a će stići mogućnost praćenja paketa direktno iz inboxa.

Evo kako će cijela stvar raditi. Konkretno, kada korisnik klikne na e-poruku s potvrdom narudžbe, kartica sažetka će se pojaviti na vrhu e-poruke, pružajući mu detaljne informacije poput procijenjenog datuma dolaska i trenutnog statusa kao što su kreirana narudžba, dolazak sutra ili isporuka danas.

Praćenje narudžbe bit će dostupno kod većine velikih američkih poštanskih kompanija. Korisnici se mogu uključiti u primanje ažuriranja praćenja narudžbe izravno iz pristigle pošte ili u postavkama Gmaila. Gmail će tada automatski potražiti status narudžbe pomoću brojeva za praćenje i prikazati ih u korisnikovoj pristigloj pošti.

Dobra vijest je da korisnici ovu funkciju mogu isključiti u bilo kojem trenutku u postavkama Gmaila, ako više ne žele da Google prati brojeve za praćenje narudžbi.

Osim toga, Google zna kakav je osjećaj čekati na narudžbu, a onda otkriti da kasni. Stoga, u nadolazećim mjesecima stiže funkcija koja će Gmailu omogućiti da pošalje obavještenje ako dođe do kašnjenja narudžbe i dovesti tu informaciju na vrh korisničkog inboxa.