Microsoft želi postati ozbiljan igrač na tržištu pametnih telefona

Dok su se mobilni proizvođači polako počeli okretati telefonima sa savitljivim ekranima, Microsoft je prije nekoliko godina predstavio vlastiti smartphone koji ima – dva ekrana. Krajem 2021. godine kompanija je predstavila i drugi model Surfacea Duo, a za ovu su godinu planirali novu verziju telefona s dva ekrana.

No prema posljednjem izvještaju kojeg su prenijeli tehnološki mediji, ekipa iz Microsofta se predomislila oko tih planova te su odustali od daljnjeg razvoja takve vrste uređaja, javlja Zimo.

Umjesto Surfacea Duo 3, Microsoft je odlučio pratiti trendove na tržištu pametnih telefona i predstaviti smartphone sa savitljivim ekranom.

Nakon godina eksperimentiranja i razvoja prototipova, čini se kako su u kompaniji napokon zadovoljni s napravljenim te je vrijeme da krenu u osvajanja tržišta savitljivih telefona.

Na tom je tržištu konkurencija sve veća i ove godine dodatno bi je trebao zaoštriti i Google, a svoje planove ima i Apple, no za iPhone Foldable trebat ćemo sačekati još koju godinu (navodno bi njihov prvi savitljivi mobilni uređaj čak mogao biti iPad, a ne iPhone).

Što se Microsofta tiče, neki konkretni detalji oko njihova telefona nisu poznati tako da nije jasno hoće li to biti uređaj koji će se otvarati poput Samsungova Folda (što se čini vjerojatnije) ili će to biti preklopni smartphone u stilu Samsungova modela Flip.

Izvori povezani s tvrtkom kažu kako njeni šefovi razmišljaju i o novim modelima pametnih telefona koji rade na Androidu, pored savitljivog telefona.

Također, u planu su i poboljšanja softvera kako bi se njihovo mobilno sučelje bolje razlikovalo od brojnih drugih Androida, a u okviru inicijative “Perfect Together” žele bolju povezanost i iskustvo povezivanja između njihovih računala i Microsoftovih telefona koji rade na Androidu na sličan način kao što je to Apple napravio s Macovima i iPhoneom.