Uvode se radikalne promjene za korisnike Twittera

Foto: Reuters

Nakon što je Twitter preuzeo američki biznismen Elon Musk odmah je krenuo s radikalnim promjenama unutar kompanije, a kako pišu američki mediji radikalne promjene očekuju uskoro i korisnike te društvene mreže.

Želje novog menadžmenta su da Twitter ostvaruje velike prihode od pretplate, a izvještaj The Vergea je otkrio na što je konkretno mislio.

Prvo, želi da plava kvačica za verifikaciju korisnika postane dio pretplate Twitter Blue. Dakle, svi oni koji trenutačno imaju tu kvačicu koja potvrđuje njihov identitet, sada će, ako je žele zadržati, to morati i platiti.

Druga velika promjena također se odnosi na tu pretplatu. Trenutačno ona iznosi 5 dolara mjesečno te korisnicima donosi neke dodatne mogućnosti pri korištenju ove mreže. Plan je prema medijskim izvještajima, povećati iznos pretplate na čak 20 dolara mjesečno.

Korisnici će imati rok od tri mjeseca tijekom kojih će morati postati pretplatnici, a ako ne počnu s plaćanjem pretplate, nakon ta tri mjeseca izgubit će plavu kvačicu.

Prema istim medijskim izvještajima, nije ostalo previše vremena zaposlenicima koji ovu opciju moraju lansirati do 7. studenoga, što je jako kratak vremenski rok.