Na izboru fotomodela u Mostaru duplu titulu osvojila Leonarda Tomić

Natjecanje za titulu fotomodela Hercegovačko – neretvanskog kantona u srijedu je u večernjim satima održano u Mostaru, a Leonarda Tomić odnijela je duplu titulu najljepše.

Prisutni u klubu Tao uživali su u showu koji je priredio tim Fashion M-a koji je i vlasnik projekta Fotomodel Bosne i Hercegovine. Organizatori su naveli da ovo nije klasičan izbor ljepote. U ovom projektu sudjeluju djevojke koje imaju osobnost, elokvenciju, šarm te su spremne postati dijelom modnih kampanja, editorijala, spotova, zbog čega je veoma bitno da rade na sebi i obrazuju se. Iz tog razloga je glavna nagrada bila stipendija za obrazovanje.

Natjecateljicama se pridružila Amina Dumpor, top model Fashion M-a, koja je nedavno na Evropskom festivalu mode European Fashion Passport nosila revije renomiranih dizajnera iz cijele Evrope. Lente najboljima predala je Ejla Prguda, pobjednica druge sezone Fotomodela Bosne i Hercegovine.

Djevojke su se predstavile u dnevnom ,sportskoj izgledu te su predstavile kolekciju butika Feeling, kroz zanimljivu modnu reviju. Na samom kraju revije predstavljanje crnih koktel haljina očarava mnoge.U žiriju su sjedili predstavnici sponzora, modni dizajneri, frizeri, make up artisti, ljekari, top modeli i imali su jako težak zadatak.

Leonarda Tomić uspjela je osvojiti duplu titulu jer je uz stručni žiri i publika birala baš nju. Prva pratilja je Anisa Obad, lentu druge pratilje osvojila je Ela Lubina, top model Fashion M je Azra Nezirević, za medije je talentovana Rejhana Kukolj, a posebnim šarmom je blistala Una Damjanović te je zaslužila titulu najšarmantnije.

Direktorica projekta Selma Maličbegović je istakla da je veoma zadovoljna projektom i da najbolje tek dolazi.jer tim na čijem je čelu radi na tome da Fotomodel Bosne i Hercegovine postane platforma za prezentaciju najboljih u svim oblastima i jak marketinški alat.