“Novi” trend na TikTok-u: Preklopni telefoni

Foto: Digital Trends

Svi koji prate modu znaju da se svako toliko određeni trendovi ponovno vrate i budu jednako popularni kao kad su prvi put došli na scenu. Sad se, čini se, isti trend pojavljuje i u svijetu mobilnih telefona, piše Zimo.

Naime, na TikToku se krajem 2022. godine proširio trend zamjene najnovijeg pametnog telefona, “starim” preklopnim telefonom. Da, dobro ste pročitali. Korisnici TikToka svoje pametne telefone s najnaprednijim kamerama i mogućnostima, svojevoljno zamjenjuju s preklopnim telefonima koji imaju tipkovnicu i, često, nemaju mogućnost pristupa internetu.

Hashtag #bringbackflipphones ima više od 26 milijuna objava, a korisnici koji objavljuju svoja iskustva oduševljeno prepričavaju kako su im “stari preklopni telefoni” omogućili da se odmore od moderne tehnologije, smanje ovisnost o društvenim mrežama (iako govoriti o tome na TikToku je u najmanju ruku sporno), a neki su i oduševljeni kamerama niske rezolucije koje stvaraju pomalo mutne slike, kakve mladi inače stvaraju pomoću brojnih filtera.

Stručnjaci imaju nekoliko teorija zašto je “stara” tehnologija sve privlačnija mladima. S jedne strane, mladi su sve zabrinutiji zbog svog mentalnog zdravlja i traže načine kako se “odmoriti” od modernog načina života. S druge strane, “stara” tehnologija omogućuje im da smanje svoju ovisnost o internetu i društvenim mrežama.