194: Ivana Miljković, KoiKoi (Bg) + Tihana Pupovac, Kooperativa (Zg) + Onomatobleja 162

194. izdanje programa Drugo ime za slobodu donosi

▶ Ovog ljeta imali smo priliku poslušati izvrstan nastup odlične beogradske grupe KoiKoi u otvorenom prostoru MC Pavarotti u organizaciji mostarske rock škole. Ovaj mladi, ali već dovoljno uigran band, kojeg ravnopravno nose dvije žene i dva muškarca, promovirao je svoj album prvijenac Pozivi u stranu. Multiinstrumentalistički spretni, uvjerljivo naslušani modernim post-punk, psihodeličnim ili shoegaze utjecajima, prozujali su kroz toplu mostarsku noć prizivajući neko bolje doba za koncerte u Mostaru na kojima će mlada publika moći dobiti puno više zvuka svog vremena. Nakon koncerta razgovarali smo sa Ivanom Miljković.

OKC Abrašević je sastavni dio projekta Kreativne Europe Regional Lab koji je započeo prije izvjesnog vremena, ali partneri su se po prvi put susreli uživo prošlog vikenda od 9-12. 9. u Beogradu. Pandemijska situacija nije dozvoljavala ranije živo susretanje, ali na sreću brojni radni paketi odavno su u punom radnom pogonu. Sastanak se održao u prostoru legendarnog Magacina u domaćinstvu ljudi koji su članovi NKSS Srbije. Reglab projekt će ovih dana dobiti i svoju posebnu emisiju na AbrašRadiju, a do tada poslušajte intervju sa Tihanom Pupovac, koordinatoricom projekta iz zagrebačke Kooperative koja je ujedno i nositeljica projekta.

▶ 162. Onomatobleja donosi razgovor sa budućim sociologom Dujom o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, DJ Zdena pušta prigodnu muziku, Omer Hodžić se pojavljuje sa svojom rubrikom, a Ivor Terenac analizira jedan horoskopski znak

Muzika:
RP Boo – All Over
Tarjei Nygård – Drive
Injury Reserve – Ground Zero
KoiKoi – Hrast
Jana Rush – Painful Enlightenment
DJ Manny – Club GT

Poslušaj:

REG.LAB je projekt usmjeren izgradnji kapaciteta i vještina umjetnika i kulturnih radnika za regionalno i međunarodno djelovanje. Proizlazi iz postojećih iskustava i suradnji te nastavlja razvijati regionalnu i europsku razmjenu, stvarajući dinamične programe umjetničke razmjene između kulturnih centara i proizvodeći znanja o novim participativnim modelima djelovanja temeljenima na dokazima. Projekt provodi konzorcij sastavljen od partnerskih organizacija iz šest zemalja Jugoistočne Europe – predvođen je Kooperativom – Regionalnom platformom za kulturu i projektnim partnerima: Anibar (Kosovo), Društvo Asociacija (Slovenija), NKSS from (Srbija), Jadro Association | Јадро Асоцијација | Jadro Asociacioni (Sjeverna Makedonija), Operacija grad (Hrvatska) i OKC Abrašević (Bosna i Hercegovina).