Bespovratna sredstva za zatvorene javne prostore u Mostaru: Razgovor s Hidajetom Gološ-Bojčić (People in Need)

People in Need

U Omladinskom kulturnom centru Abrašević 17. avgusta održana je info sesija o javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava za javne prostore u zatvorenom u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, a ideja je poboljšanje kvalitete i funkcionalnosti javnih prostora u oblasti kulture, sporta, socijalnog angažmana, neformalnog obrazovanja i zaštite okoliša. Organizacije koje sudjeluju na projektu su People in Need Bosnia and Herzegovina (PIN) kao nosilac projekta, zajedno sa partnerskim organizacijama Everyday Peace Indicators, OKC Abrašević, Agencija lokalne demokratije Mostar i Udruženje građana Nešto Više. Projekat je financiran od strane Ujedinjenog Kraljevstva.

Povodom poziva razgovarali smo sa gđom. Hidajetom Gološ-Bojčić (People in Need), projektnom koordinatoricom grantova. Poslušajte što sve podrazumijeva dodijeljivanje bespovratnih sredstava, koliki je budžet, kome su namijenjeni i kako aplicirati.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Kasabian – The Wall

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).