AbrašRadio

Novi medij za bolje društvo

BEZVEZNI REŽIM #02: Mentalno zdravlje i društvene mreže

Bezvezni režim je radijski magazin posvećen omladinskom životu u regionu. Plod je radijske saradnje na relaciji Sarajevo-Peć-Mostar. U...

Bezvezni režim je radijski magazin posvećen omladinskom životu u regionu. Plod je radijske saradnje na relaciji Sarajevo-Peć-Mostar. U sastavu Fondacija Ekipa, Radio Goraždevac i AbrašRadio stražujemo omladinski život u regionu, mišljenja i probleme mladih, njihov rad i stvaralaštvo. U drugoj epizodi bavimo se uticajem društvenih mreža na mentalno zdravlje mladih. Donosimo vam studioznu priču o sajberbulingu, lažnoj slici svijeta društvenih mreža i posljedicama koje ista ima po psihu mladih osoba

image 8 BEZVEZNI REŽIM #02: Mentalno zdravlje i društvene mreže

FONDACIJA EKIPA: Fondacija Ekipa istraživala je da li je sajberbuling među nama, koliko ozbiljno shvatamo ovu temu, kako su tretirane žrtve a kako nasilnici, koliko se mediji u regionu bave ovom temom. Prilog donosi Arnel Šarić.

RADIO GORAŽDEVAC: U rubrici „Na zrnu praška“, upoznaćete porodicu Onlajnović sa Kosova koja život ne može da zamisli bez interneta. Nedeljko Rijalitić nas vodi u kuću kosovske porodice Onlajnović, kojoj je život bez interneta nezamisliv.

▶ABRAŠRADIO: Nikola Rončević razgovarao je sa Amrom Trebović, psihologinjom iz Centra za psihološku podršku Sensus iz Mostara, te sa Majom Kovačević, koordinatoricom rada Plavog telefona iz Banja Luke.

Urednik i voditelj: Darko Dimitrijiević
Tonska realizacija: Danilo Đurić

Muzika:
Andrija – Muk je smrt

Poslušaj:


Produkciju u sklopu programa Media for Youth podržao British Council. Sva mišljenja i stavovi izneseni u sadržaju ne predstavljaju nužno stavove British Councila.

OKC Abrašević 2022 | Newsphere by AF themes.