AbrašRadio

Novi medij za bolje društvo

Creative Quarantine – digitalna kreativna platforma, Armin Ćosić

Život u vrijeme zaraze #12: Creative Quarantine - digitalna kreativna platforma, Armin Ćosić

Uslijed pandemije Corona virusa COVID-19, studenti Odsjeka za grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo i organizatori Pop Up Festivala u Sarajevu, odlučili su kreirati globalnu digitalnu platformu Creative Quarantine koja ima za cilj podizanje svijesti javnosti o prevenciji širenja virusa putem dizajna, vizualnih komunikacija i umjetničkih radova, sa motivirajućim globalnim porukama.  

Platforma ima za cilj okupiti kreativce iz cijelog svijeta na jednom mjestu kako bi međusobno komunicirali i poticali jedni druge na stalno kreativno izražavanje u periodu izolacije.  

Pod sloganom OSTANI KUĆI I BUDI KREATIVAN / STAY AT HOME & BE CREATIVE, pozivamo sve kreativce (afirmisane i neafirmisane umjetnike i dizajnere) da kreiraju svoje umjetničke i dizajnerske radove, plakate, animacije, karikature, stripove, ilustracije, grafike, fotografije i/li video-zapise u formatima 4:5 (8:10), 1:1 (square) i 16:9 (HD), te iste pošalju na: cq.world.team@gmail.com sa imenom fajla Ime_Prezime_Država_Grad.   

Neki od dosadašnjih radova:

Radovi se mogu pogledati i kontinuirano će biti objavljeni i na:   

Web stranici www.popup.ba/cqworld  
Instagram profilu: www.instagram.com/cq.world (@cq.world)
Facebook stranici www.facebook.com/CreativeQuarantineWorld
Preko hashtagova: #CQWorld #CQ2020 #CreativeQuarantine #KreativniKaranten #OstaniKući #StayAtHome

Platforma Creative Quarantine ima za cilj dijeljenje kreativnih ideja i poticaj drugima na kreativno izražavanje u periodu izolacije koja je nužna za prevenciju širenja virusa.

Gost AbrašRadija je Armin Ćosić, član i jedan od pokretača ove umjetničke platforme:

OKC Abrašević 2022 | Newsphere by AF themes.