AbrašRadio

Novi medij za bolje društvo

Husein Oručević: Koliko koštaju mostarske žarulje za javnu rasvjetu?

image 272 Husein Oručević: Koliko koštaju mostarske žarulje za javnu rasvjetu?

Komunalne djelatnosti u Gradu Mostaru funkcioniraju izvan zakonskih okvira već dugi niz godina. Načela, način obavljanja i druga pitanja od značaja za uspješno obavljanje komunalnih djelatnosti propisana su Zakonom o komunalnim djelatnostima HNŽ-a. Ovaj Zakon se u Mostaru godinama svjesno i sistemski krši.

d9f81f 111a2fa9a44c4ad6b498253f217b3fea~mv2 d 2484 3509 s 4 2 Husein Oručević: Koliko koštaju mostarske žarulje za javnu rasvjetu?
Upit gradskoj upravi:

Stoga je Mreža “Naše društvo” početkom 2019. godine podnijela Krivičnu prijavu nadležnom kantonalnom Tužiteljstvu kojom se za kršenje pomenutog Zakona upire prstom na nadležne institucije Grada: Odjel za komunalne i inspekcijske poslove, Odjel za financije, JP Komunalno i Ured gradonačelnika Grada Mostara.

Anonimni građani svakodnevno u prostorije Mreže Naše društvo donose dokaze o financijskim malverzacijama gradskih vlasti u okviru komunalnih djelatnosti.

d9f81f 154659396be14e6b9bd4eced07c6e6cf~mv2 Husein Oručević: Koliko koštaju mostarske žarulje za javnu rasvjetu?
Nabavne cijene sijalica

U reportaži vam predstavljamo posljednji u nizu dokumenata koji je pristigao u Mrežu. Radi se o Gradskoj rasvjeti gdje je jasno predstavljen model krađe i ugrađivanja kroz račune Komunalnih preduzeća u Mostaru, te naplaćivanje duplog PDV-a.

Kako je moguće da mostarska žarulja koštaja i po 400% više od njene stvarne cijene na tržištu?

Poslušajte u reportaži autora Huseina Oručevića:


Sadržaj je proizveden u okviru medijskog poola Mreže ACCOUNT (Antikorupcijska mreža organizacija civilnog društva)

OKC Abrašević 2022 | Newsphere by AF themes.