Pohod Alejuandra Buendije i Sinova na Abrašević: Razgovor sa Sašom Antićem (TBF, Sinestet)

Alejuandro Buendija

Aleksandar Saša Antić (Aleks Dragi, Mexico Memories), poznat kao član splitskog TBF-a i splitsko-zagrebačke supergrupe Sinestet, 8. jula je metamorfirao u lik Alejuandra Buendiju i sa svojim Sinovima krenuo u pohod na OKC Abrašević.

Alejuandro Buendija obavijen je brojnim misterioznim pričama o svojoj genezi, jedna se može pročitati na omotu prvog albuma Pepermint iz 2007. gdje, između ostalog, piše kako je Alejuandro ”… s nepunih 11, u znanstvenom zanosu, slučajno pretvori svog osobnog učitelja Miodraga u papu Ratzingera, roditelji ga šalju u strogi islandski internat, gdje studira preživljavanje u pustinjskim uvjetima, jedući sladoled od motornog ulja, karamele od devine pljuvačke, i med na gradele. U slobodno vrijeme pljuca trešnjine košpice u dub, te kao jedini natjecatelj u toj disciplini, osvaja srebrnu medalju na Olimpijadi izmišljenih sportova, 1988 u Kljacima.

Prošlo je 13 godina od Peperminta, u međuvremenu Alejuandro je izbacio i album Škrinja koji osvaja Porina za najbolji hip hop album godine gospodnje 2021.

Nakon živopisnog koncerta u Abrašu, Alejuandro je bio ljubazan ustupiti nam malo vremena kako bismo saznali više o pseudonimima, Sinovima, potrebi i značenju društveno angažirane muzike, savremenoj trap sceni.

Razgovarao Nikola Rončević

Muzika:
Alejuandro Buendija – Dijagnoza

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).