AbrašRadio

Novi medij za bolje društvo

Revitalizacija napuštenih prostora: DKC Sarajevo – Razgovor s Farisom Prljačom

257466822 385108009770377 3326494202279147682 n removebg preview Revitalizacija napuštenih prostora: DKC Sarajevo - Razgovor s Farisom Prljačom

Društveno kulturni centar (DKC) iz Sarajeva kolektiv je mladih ljudi okupljen 2020. godine oko ideje revitalizacije napuštenih prostora za potrebe lokalne zajednice i osnaživanje kulturno-umjetničke scene među mladima. Prva lokacija koju je ova grupa revitalizirala bio je zapušteni dio kampusa Univerziteta u Sarajevu, no, nakon kraćeg djelovanja na podizanju svijesti o važnosti očuvanja javnih površina kroz volonterske edukativne i kulturne događaje, bivaju prisiljeni napustiti kampus. Neobeshrabreni, ove godine nalaze novi prostor u objektu bivšeg Doma pisaca.

Povodom useljenja i skorog službenog otvaranja novog prostora, AbrašRadio posjetio je ovaj entuzijastični kolektiv u potrazi za više informacija. Donosimo razgovor s Farisom Prljačom, jednim od mlađih članova DKC-a, koji nas je upoznao s dosadašnjim radom centra, okolnostima preseljenja, novom prostoru kao i sa strategijama za budućnost i ostalim izazovima s kojima se susreću.

Razgovarao Nikola Rončević

Muzika:
Blue Hawaii – My Bestfriend’s House

👂 Poslušaj: 👇

OKC Abrašević 2022 | Newsphere by AF themes.