UKMF Student, garant jakog futsala u Banjaluci (Naše hronike)

Univerzitetski klub malog fudbala “Student” iz Banjaluke jedan je od najmlađih klubova u ovom sve popularnijem sportu u Bosni i Hercegovini.

Nastao je i počeo sa radom prije nešto više od mjesec dana isključivo da se entuzijazam studenata sa terena SC “Nikola Tesla” prenese i u zvaničnoj formi, pa je tako dvorana u Kampusu postala novi dom banjalučkih “Studenata”.

Svakako, pozitivan primjer jedne nove sportske priče u gradu na Vrbasu naišao je na odobravanje, kod širokih društvenih masa, odlično prepoznat kod sportskih radnika.

Prosto, neophodno je bilo jednu višedecenijsku priču ozvaničiti na ovaj način.

Ona danas upravo takva i jeste. Studentska,sa puno entuzijazma i želje kako na “petoparcu” pokazati novu magiju.

Možda i najveće bogatstvo ove ekipe upravo je to što igrači dolaze iz svih dijelova BiH, što timski duh čini dodatno jačim.

“Atmosfera je prava porodična, svi dajemo sve od sebe, onoliko koliko možemo da napravimo jednu pravu sportsku priču. Prezadovoljni smo što smo dobili jedan klub koji smo i željeli. Klub koji trenutno ima 18 registrovanih igrača gdje nas čekaju ove godine brojni izazovi u Drugoj ligi RS “, kazao je sekretar kluba Nikola Bulović.

On je takođe istakao da je velika šteta što se mečevi igraju pred praznim tribinama jer bi tribine bile ispunjene s obzirom na sve popularnost ovog kluba ali i ekspanziju sporta generalno.

Kapiten kluba Vlado Lukić ističe da je klub spoj drugarstva i želje da se napreduje u svim segmentima ove čarobne igre.

“Na treninzima imamo odličnu atmosferu, vježbamo neke nove akcije i nadam se da će ova naša premijerna sezona biti uspješna. Velika je šteta što se mečevi igraju pred praznim tribinama”, jasan je kapiten Studenta.

Pored ovog kluba sa velikim uspjehom u Banjaluci nastupa i UOK Bl Volley, dok zapaženu ulogu svakako ima SOK Mostar , dugogodišnji premijerligaš u ženskoj konkurenciji.

Ovaj primjer mogao bi biti i vodilja ostalim studentskim gradovima da studentima ponude jednu ovakvu priču koja može biti na dobrobit svih njenih učesnika.

Miloš Vasiljević, Direkt

Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).