Procurile su prve informacije o PlayStationu 6

Foto: Business Insider

Nakon izlaska novih generacija PlayStationa i Xboxa, u nekim medijima mogli smo pročitati kako su to možda posljednje igraće konzole takvog tipa koje će predstaviti Sony i Microsoft. Naime, kako analitičari predviđaju da budućnost tržišta videoigara pripada streamingu, to znači da neće biti potrebe za kupovinom skupog hardvera jer će se sav procesorski i grafički zahtjevan posao odvijati u oblaku, dok će se igre moći igrati na TV-u, mobitelu ili nekom jeftinijem uređaju, prenosi zimo.dnevnik.hr.

Za igranje bit će potrebna pretplata na gamerski servis i internetska veza – slično kao Netflix, ali za videoigre.

Microsoft i Sony već su predstavili takve gamerske servise, kao i NVIDIA, a na to je tržište čak ušao i Google sa svojim servisom Stadia od kojeg su nedavno ipak odustali.

Ako je budućnost zaista u streamingu, pitanje je hoćemo li onda zaista vidjeti PlayStation 6 i još jednu generaciju Xboxa. Službeno se o tome ne zna ništa, no zahvaljujući dokumentu koji je procurio u javnost, nešto ipak znamo, a to je da u Sonyju ipak planiraju novi PlayStation. Riječ je o dokumentu koji je Sony dostavio britanskom regulatoru koji istražuje Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda.

U ovom dokumentu se spominje kako je Microsoft ponudio da igre Activisiona budu dostupne na PlayStationu do 2027. godine te se sugerira kako nova generacija playstation-a neće biti dostupna do tada. Na te je informacije reagirao i analitičar Piers Harding-Roll koji se na Twitteru upitao znači li to da šestica stiže 2028. godine. Iako se konkretna godina spominje u dokumentu, ona je u njemu izbrisana jer bi se time otkrili korporativni tajni planovi, i ovako dobili dojam o kojem se razdoblju radi.

Ako su te informacije istinite, one nikoga ne bi trebale začuditi jer je Sony do sada predstavljao nove verzije svojih konzola svakih sedam godina.