142: Izbori u Mostaru 2020 – Arman Zalihić, Tarik Tanović / Onomatobleja 117

Drugo ime za slobodu #142:

Poslušaj:

▶ Naša stranka i Socijaldemokratska partija potpisale su 12. augusta sporazum kojim su definisali zajednički nastup na predstojećim decembarskim lokalnim izborima u gradu na Neretvi.

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Mostar Arman Zalihić izjavio je kako je prioritetni cilj budućeg političkog partnerstva potpisivanje koalicijskog sporazuma do kraja mjeseca avgusta, što će u konačnici značiti zajednički nastup stranaka na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Tarik Tanović, predsjednika Gradske organizacije Naše stranke Mostar, govoreći o potpisanom sporazumu, ističe kako je svjestan ideoloških razlika dviju stranaka, ali podvlači kako su viši ciljevi političkog partnerstva prevladali pomenute razlike, jer se radi o prelomnom demokratskom i historijskom događaju za Mostar i njegove građane.

Centralna izborna komisija BiH raspisala je 23. jula izbore za Gradsko vijeće Grada Mostara. Izbori će biti održani 20. decembra. U Gradsko vijeće biraće se 35 vijećnika iz sedam izbornih jedinica, od toga je šest gradskih područja, te jedno sa centralne gradske liste.

Program Drugo ime za slobodu ugostio je lidere Naše stranke i Socijaldemokratske stranke BiH u Mostaru – Tarika Tanovića i Armana Zalihića. Razgovore vodio Semir Behram.

Onomatobleja 117 – ‘Turistologija’: ”U najnovijem izdanju stručnjak za sve i svašta Omer Hodžić vodi razgovor sa gospodinom Gran Turizmom koji će govoriti o spašavanju turističke sezone u Mostaru, te o bogatoj turističkoj ponudi. U sklopu spašavanja osmislio je projekat Trčanje kroz Mostar, gdje će turisti, kroz bogate aranžmane, imati priliku trčati pod vodstvom profesionalnog vodiča trkača te tako posjetiti znamenite povijesne i kulturne lokacije grada. Jedan od aranžmana je ”Huliganska tura” gdje ćemo pitati Profesionalnog Navijača kakva su mu iskustva kao turiste i korisnika turističkih usluga. Za DJ Pultom je i ovog puta DJ Zdena.”

Drugo ime za slobodu

ponedjeljkom od 22 do 23 h

na talasima Radija Otvorena mreža

utorkom na www.abrasradio.info

Urednik i voditelj: Husein Oručević

Tonska realizacija: Ahmed Voloder

#sdp #našastranka #armanzalihić #tariktanović #mostar #izboriumostaru #izbori2020 #onomatobleja