146: Street Arts Festival / Mala planinarska škola 2020 / Onomatobleja

▶ U Mostaru se upravo odvija 9. Street Arts Festival koji svake godine donosi bolju estetiku ulicama i zidovima Mostara. Festival kroz dijalog sa stanarima, publikom i ostalim građanima u procesu rada i izlaganja otvara pitanja o stanju i napretku javnih prostora. Ove godine festival se, kao i brojne druge kulturne manifestacije održava posebnim načinom organizacije zbog epidemije koronavirusa. Uz brojne murale i ulične slike, posebno mjesto zauzima daljnje obnova Partizanovog igrališta, kao mjesta kojim se prostor za mlade ljude dodatno širi. Upravo zbog toga, organizatorice festivala kao i njegovi učesnici i učesnice ne sumnjaju kako će deseto, jubilarno izdanje dočekati u još ambicioznijem izdanju. Ovim povodom razgovarali smo sa osnivačicom festivala Marinom Đapić.

▶ Imate dijete uzrasta od 9 do 12 godina? Želite mu pružiti novu perspektivu proširujući svoje vidike s nekih od najljepših vidikovaca u našem zavičaju? Želite da usvoji praktične vještine kroz iskustveno učenje u prirodi, te nadogradi svoje psihofizičke kapacitete kroz novo iskustvo, izazove, igre i druženje? HPD Prenj 1933 organizira četvrtu po redu Malu planinarsku školu koja će se odvijati nedjeljom kroz četiri vikenda, uz vodstvo planinarskih vodiča, pri čemu će djeca upoznati neke od lokacija u našoj okolini uz cjelodnevni boravak na čistom zraku. Nešto više o Maloj planinarskoj školi možete poslušati u razgovoru sa Anitom Kajić Selak.

Onomatobleja 120 – ‘Narodne mudrosti nikad ne griješe, osim kad pogriješe’: U ovoj epizodi Onomatobleje govorimo o odmicanju vremena i generacijskim različitostima. Kao što je Napalm Death onomad pjevao Time waits for no slave, razmišljali smo kako održati korak s vremenom i posegli za narodnim mudrostima i poslovicama. Omer, Zdena i ostala ekipa Bleje će implementirati narodnim znanjem kako bi pokušala rastumačiti aktualnosti u svijetu i to što se oko nas događa.

Poslušaj:

Drugo ime za slobodu

ponedjeljkom od 22 do 23 h na talasima Radija Otvorena mreža
utorkom na www.abrasradio.info

Urednik i voditelj: Husein Oručević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder