222: Krastava nedjelja – MatraK AttaKK/Bible Thrower + KOIKOI + Onomatobleja 190

U 222. izdanju programa Drugo ime za slobodu donosimo:

▶ Prostorom OKC Abrašević 27. marta odzvanjali su zvuci crust punka. Brzi, bučni i žestoki bendovi dijelili su svježe kraste. Riječ je o anarchafeminističkom crustcore bendu MatraK AttaKK čiji članovi dolaze sa raznih strana zapadne Europe, te o riječkom cruel punx bendu Bible Thrower. Lokalnu podršku pružio je dvojac Crustalno Jasno. Više o gostujućim bendovima poslušajte u prilogu koji je pripremio Nikola Rončević.

▶ A već prvog u aprilu Abrašević je ugostio i beogradski alternativni sastav KOIKOI. Bend je nastao 2017. godine u kafani Mornar u Beogradu, a za kratko vrijeme postaje zvučno ime diljem regije. Njihov album prvijenac Pozivi u stranu beskompromisan su i smion miks psihodeličnog rock’n’rolla, art-rocka, krautrocka, syntha s elemenatima folklora, koji slušatelje ne ostavlja ravnodušnima. Dokaz za to je upravo koncert održan u Mostaru. Mostarke i Mostarci, unatoč kiši i ružnom vremenu, okupili su se u solidnom broju te ovacijama bendu nisu ni dozvoljavali da napusti binu. O utiscima sa svirke, zvuku benda i aprilskoj turneji koja počinje upravo u Mostaru, razgovarali smo sa bubnjarem Ivanom Pavlovićem Gizmom. / Nikola Rončević

▶ U 190. Onomatobleji uvodničar Nikola R. i novinar Ivor Terenac komentiraju izbore u regiji i svijetu, dok DJ Zdena pušta pjesmu za bolja vremena sa sredine devedesetih godina prošlog stoljeća – Senna M- Dolaze dobra vremena. Omer Hodžić također komentira izbore u Srbiji, a u drugom dijelu emisije Ivor Terenac daje lijepu riječ građankama i građanima Mostara da se osjete bolje.

Muzika: Current 93 – Clouds At Teatime
MatraK AttakK – Psichiatria Assassina
Bible Thrower – Pasivno glupi
Sid Le Rock – Raven (Fly on Me)
Koi Koi – Hrast
Christian Lee Hutson – Rubberneckers
Placebo – Beautiful James

Poslušaj: