Audio / Gradonačelnik Mostara Mario Kordić osudio nerede: Mostar je jedan od najsigurnijih gradova u BiH

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić osudio je sinoćnji huliganski izgred koji se dogodio na Španskom trgu, istaknuvši kako se unatoč tomu Mostar može smatrati jednim od najsigurnijih gradova u Bosni i Hercegovini.

I ovim putem želim osuditi taj incident. Grad Mostar je u onom kapacitetu u kojem je odgovoran za sigurnost jako puno uradio. Ono što me veseli da imamo jako dobru suradnju s Ministarstvom unutarnjih poslova i svjedočite da bilo kakvi neredi ili kriminal da se dogodi, brzo se otkriju počinitelji. U odnosu na neki raniji period imamo vidljiv iskorak – izjavio je gradonačelnik Kordić u pauzi sjednice Gradskog vijeća.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić

Dodao je kako se nada da sinoćnje narušavanje javnog reda i mira neće poprimiti političku dimenziju kao što se znalo događati u prošlosti.

Statistički gledano, iako nam statistika ne bi trebala biti alibi, Grad Mostar spada u jednu od najsigurnijih lokalnih zajednica u BiH u zadnje četiri godine, po svim mogućim parametrima. Tomu je tako zbog rada gradske uprave i, prvenstveno, Ministarstva unutrašnjih poslova. Zajedno ćemo nastaviti dalje raditi na sigurnosti – poručio je gradonačelnik Kordić.

(AbrašRadio)