Bendovi samo SRCE, DDR i Bednja na trećem izdanju Zvučanja (OKC Abrašević, 12. novembar)

Autor plakata: Boris Pehar

Došlo je vrijeme i za jesenje, treće po redu okupljanje domaćih underground bendova u Abraševiću na muzičkom događaju pod nazivom Zvučanja. U subotu, 12. novembra imate priliku poslušati kako zvuče:

SAMO SRCE (drukčiji punk, Sarajevo)

Sarajevska trojka koja je s vremenom postala dvojka svira neki svoj, drukčiji punk i dobro im ide. Iza sebe imaju četiri objavljena singla, a šuška se da su prije par tjedana viđeni na ulasku u studio smješten u nekom od podruma Titove ulice. S obzirom da posljednjih mjeseci koriste pojačanu dozu koncertnih aktivnosti, u Mostar dolaze potpuno spremni (na sve)!

Samo srce – Sirena:

DDR (post-punk, Zagreb)

Iz jedne od hladnih zagrebačkih prostorija za probe izgmizala je trojka pod imenom DDR. I oni su hladni, ali u tu hladnoću je vješto uzidana melodija i dašak gotha. Objavili su dva izdanja, ‘Demo’ uradak iz 2019. i album ‘The Morning Grey’ iz 2020. godine. Trenutno se spremaju za snimanje novog albuma, a novi materijal će prezentirati i mostarskoj publici!

DDR uživo u Močvari:

BEDNJA (black metal / hardcore, Varaždin)

Zagorje je plodno tlo za mračnu, hladnu i brzu muziku, a najbolji primjer toga je definitivno varaždisnka Bednja. Ova trojka svira odličnu kombinaciju black metala i hardcorea, sa dva vokala i snježnom lavinom na bubnjevima. Osim albuma ‘Doline su ostale iza nas’ iz 2019. godine također su objavili i EP ‘Ponosni u smrti’ krajem prošle godine. Očekujte kaos i crnu zimu!

Bednja – Ponosni u smrti EP:

Svirka starta od 20:00 h, ali ste dobrodošli na ranije okupljanje uz slušaonicu u baru K19. Ulaz je besplatan. Događaj se održava u sklopu projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.Događaj je financiran kroz projekt Mostar – Prostori koji pokreću, koji implementira češka neprofitna organizacija People in Need s partnerima Everyday Peace Indicators, OKC Abrašević, LDA Mostar i Nešto više. Projekt financira Vlada Velike Britanije.