БЕЗВЕЗНИ REŽIM #03: Legalizacija kanabisa u regionu

🎙 U trećem izdanju radijskog magazina Bezvezni režim donosimo:

Radio Goraždevac (Peć): Saznanje da vi ili neko od najbližih boluje od raka ili neke druge teške bolesti je veoma uznemirujuće. Ogromna većina odmah pomisli na najgori ishod. Čak i kada konvencionalni tretmani zakažu, ljudi čine sve da sebe ili drage osobe izleče od neke opake bolesti. Svoj lek mnogi su pronašli u kanabisu. Pitanjem koliko je ova biljka lekovita i da li ima šanse da se legalizuje u skorije vreme bavio se Milić Petrović.

AbrašRadio (Mostar): Kako saznajemo iz Vijesti iz budućnosti, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je na zahtjev građana usvojio zakon o legalizaciji zelenkaste tvari koja svojim oblikom, bojom i mirisom podsjeća na opojnu laku drogu marihuanu. Na opće oduševljenje svih, ovaj pravni akt je trebao da bude prekretnica u dizanju gospodarstva, poljoprivrede i ekonomije. Međutim, nakon godinu dana negdje je zapelo. O tome gdje je zapelo uvodničar Nikola R razgovarao je sa Dinom Napušićem, uvaženim uzgajivačem konoplje, biznismenom i hercegovačkim kraljem marihuane koji je i prije legalizacije otprije bio poznat policiji kao višestruki prijestupnik. Na samom kraju nas na goruća pitanja sadašnjosti vraća komentar Omera Hodžića. Vijesti iz budućnosti pripremili Nikola Rončević, Luka Marijanović, Omer Hodžić.

Fondacija Ekipa (Sarajevo): Iz Sarajeva stiže razgovor s aktivistom za legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe, predsjednikom i osnivačem udruženja KanaBiH, Irfanom Ribićem. Razgovor vodio Admir Čular.

Voditelj: Amer Čanković

🎧 Muzika:
🎹 Defence – Nema ljubavi u centru grada
🎹 MaJaBa- Abuzenze

👂 Poslušaj:


Produkciju u sklopu programa Media for Youth podržao British Council. Sva mišljenja i stavovi izneseni u sadržaju ne predstavljaju nužno stavove British Councila.