Biciklistički savez BiH održava treći biciklistički trening kamp u Mostaru

Biciklistički savez BiH održati će treći po redu trening kamp sa mladim biciklistima u periodu od 17. do 19. ožujka 2023. godine.

Trening kamp će se održati u Mostaru, a kroz tri dana druženja, treninga i edukativnih programa mladi BiH biciklisti će se bolje upoznati, družiti, voziti i trenirati u Hercegovini, te steći nova znanja i iskustva kroz rad sa starijim kolegama i trenerima, prenosi bljesak.info.

Bitno je kazati da se trening kamp ove godine održava kroz “UCI Solidarity program” uz potporu međunarodnih institucija i to UCI (Svjetska biciklistička Federacija) i UEC (Europska biciklistička Federacija).

Posebno smo sretni što su naše napore prepoznale naše krovne institucije i odlučile dati veliki doprinos i podršku našim mladim biciklistima“, kazao je Toni Zorić.

Na trening kamp do sada je prijavljeno stotinjak biciklista iz Bosne i Hercegovine, kao i nekoliko biciklista iz susjedne nam Republike Hrvatske. Bitno je kazati kako postoji izvrsna suradnja sa Republikom Hrvatskom na projektima Trening kampova, gdje su BiH biciklisti prije mjesec dana bili gosti na trening kampu koji se održavao u Metkoviću.

Treninzi će se obavljati uz stručno osoblje (Adnan Mekić, Hajrudin Trle i Amar Njemčević).

Osim međunarodnih institucija UCI i UEC, potporu Trening kampu u Mostaru dali su: Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, Sportski Savez Grada Mostara i Grad Mostar.

Ovim putem ispred Biciklističkog saveza Bosne i Hercegovine mole sve na razumijevanje i povećan oprez u prometu, zbog velikog broja biciklista koji će boraviti i trenirati u Hercegovini u narednim danima.