CRK Salka: Pandemijski pregled bendova (Wroclaw, Poljska)

CRK Salka je rastući kolektiv iz Wroclawa (Poljska) aktivan još od 2006. godine. U ovom okruženju već su stasala imena poput Kurws, Ukryte Zalety Systemu i Przepych, no tu je još mnogo drugih bendova. Neki tek čekaju svoj trenutak, neki su se raspali ne ostavljajući za sobom ni traga, ali su od njihovih članova nastale nove konstelacije.

U CRK se sa zvukom igra u raznolikim aranžmanima i postavama, a uslovljava ih uvijek veća mreža osobnih poznanstava što najbolje odražava aspekt zajednice ovog kolektiva.

“Pandemiczny przegląd zespołów salkowych” (Pandemijski pregled Salka bendova) je dokumentarni film o koncertu iz jeseni 2020. koji pokušava uhvatiti aktualni život zajednice prikazujući one koji je predstavljaju danas.

Nastupili su: Chlamydia, Kurws, Pänika, Przepych, Spoons and Bones, Ukryte Zalety Systemu (UZS) i Zdrój. Na bini su se našli i trenutni i bivši članovi bendova: Barłóg, Norymberga, Flux, Pustostany, Polaroid Android, Stragesti i drugih. Kurwsu se ekskluzivno za jednu noć pridružio i gost Filip Zakrzweski (Ślina, Tortex).

Snimljen je 26. septembra 2020. godine u koncertnoj sali CRK-a (Wroclaw, Poljska). Napravljen je prije svega za one koji zbog pandemije nisu mogli biti pušteni unutra jer je broj karata morao ostati na dopuštenom minimumu.

Pogledaj:

Ton majstor: Filip Zakrzewski
Miks: Szymon Szwarc
Montaža i postprodukcija: Jakub Majchrzak
Kamere: Karolina Kalisz, Piotr Kawaliło, Jakub Majchrzak,
Marie Nachury, Łukasz Plata, Jakub Zasada
Titlovi: Ewa Głowacka
Prevod tekstova: Alicja Grabarczyk, Wojtek Knop, Jakub Majchrzak, Mateusz Waligórski
Intro: ElementyRóżewie
Outro: SzympansNorymberga

Publikacija o CRK Salka autora Paweła Piotrowicza, Marte Trawińske and Karola Paczkowskog (PL): http://bit.ly/KULTURA_ALTERNATYWNA

CRK Salka FB: https://www.facebook.com/crksalka CRK Salka Tumblr: https://crksalka.tumblr.com