Cirkus=umetnost: Performans ‘Croûte / Kora’ Guillaumea Martineta (Defracto) u OKC Abrašević

,,Kora” je tridesetominutni site specific performans višestrukih tela, nepredvidivog žongliranja i smešne virtuoznosti.

Neverovatni solo, kreiran za Guillaumea Martineta, začeli su Mathilde Roy (spoljno oko), Dina Robert (unutrašnje oko) i Margot Seigneurie (spoljno oko). Fizički angažovana, hiper kontekstualna Kora plod je dekadnog istraživanja ekspresivnog žongliranja i fizičkog humora.

    Guillaume Martinet osnovao je kompaniju Defracto (Defekt), zajedno sa Laure Caillat 2008. godine. Do sada su kreirali predstave Kinetički OKP, Zatvorena kola, Lokva, Distonija Yokai Kemam i Kora. Defracto je odigrao svoje žonglerske fazone preko 700 puta na pet kontinenata. 

    Originalna ambicija bila je da se stvori fizički jezik koristeći žongliranje, te da se dostigne ekspresivno, zahtevno i smešno žongliranje. Danas, 15 godina kasnije i sa Loyse Delhomme, još jednom direktorkom na čelu kompanije, ambicija je ista. 

    Performans će se održati u subotu, 25. marta u Omladinskom kulturnom centru Abrašević s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

    Trailer:

    Projekat Cirkus=umetnost osmišljen je u saradnji sa regionalnim programom za izvođačke umetnosti Teatroskop, a realizuje se uz podršku Francuske ambasade u Srbiji i Francuskog instituta u Bosni i Hercegovini.

    Francuski institut / Teatroskop