‘Duško Šobat Group’ nastupa u Abraševiću

Večeras, 8 juna s početkom u 21:00, u K19 – OKC Abrašević koncert će održati Duško Šobat Group. Banjalučka grupa nastala je u jesen 2013. godine, a pred mostarskom publikom predstavit će se u sastavu Duško Šobat (gitara), Mladen Bojić (bas gitara) i Igor Jovanović (bubanj).

Duško šobat snimio je dva izdanja, album ‘Raskoš‘ u produkciji PGP RTS, 2017. godine, te akustični album obrada sa Liborom Bočekom. Kombinira više muzičkih pravaca poput jazza, bluesa i ambienta.

Ulazn je besplatan, a Koncert je podržan kroz projekt “Mostar – Prostori koji pokreću”, koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).