Ekološke tribine o zaštiti prirodnih podzemnih objekata

Foto: Spelološko društvo Herceg

Speleološko društvo “Herceg” Mostar i speleološko društvo “Zelena Brda” Trebinje, u sklopu projekta “Primjena specifičnih vještina speleologije u zaštiti okoliša na području Hercegovine” održat će dvije javne tribine, piše bljesak.info.

Ekološke tribine za javnost kojima će se ukazati na bitnost očuvanja našeg krškog ekosustava i podzemnih voda biti će održane u Mostaru, 20. veljače 2023. godine u sjedištu HGSS (zgrada Mostarka, Dubrovačka 6a) s početkom u 18 sati i u Trebinju 23. veljače2023. godine u maloj sali Općine (Vuka Karadžića 2) s početkom u 18 sati.

Cilj javnih tribina je podizanje svijesti kako kod lokalnih stanovnika, tako i kod šire zajednice gradova Mostara i Trebinja o lošim utjecajima otpada u speleološkim objektima, koji izravno utječe na vodu koju svi pijemo. Sama tema se može primijeniti i aplicirati i na druge redove i okruženja sa istim ili sličnim problemima.

Svi koji žele sudjelovati ili postaviti pitanja mogu se javit na e-mail sd.herceg@gmail.com ili putem društvenih mreža (facebook, instagram).

Javna tribina provodi se u sklopu projekta koji je dio projekta “Jačanje Zelene mreže u BiH” kojeg uz financijsku podršku Veleposlanstva Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP BiH).