Ernad Bihorac, BruhUuhu: Ne volimo se žanrovski svrstavati

Zenički bend predstavio svoju neobičnu kombinaciju žanrova publici u Abraševiću.

BruhUuhu u Abraševiću

BruhUuhu je sastav koji je nastao 2018. godine kao rezultat dugogodišnje komunikacije i zajedničkog muziciranja njegovih članova. Shodno uticajima različitih žanrova koje konzumiraju, izričaj Bruhuuhu ima doticaja sa rockom, industrialom, technom i drugim izrazima, ali ističu kako ne robuju žanrovskim svrstavanjima.

Članovi benda već su nastupali u Mostaru kroz druge glazbene projekte, a koncert održan u subotu u Abraševiću bio je premijera za BruhUuhu pred mostarskom publikom.

Frontmen Ernad Bihorac, inače profesor u pop rock školi u Sarajevu, za naš radio govori o sarajevskoj i zeničkoj sceni, glazbenim trendovima među mladima i fenomenu nestanka supkultura.

BruhUuhu je trenutno na turneji kroz BiH a u pripremi je njihovo izdanje za muzičku produkciju BHRT-a.

Pripremio: Nikola Bačić

Muzika:
Bruhuuhu – Frontline

👂 Poslušaj: 👇


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).