Građani Trebinja protiv gradnje na poljoprivrednom zemljištu

Foto: Facebook

Neformalna grupa građana “Pokret za restituciju Trebinje“ je jučer održala protest u Trebinju, kako bi još jednom podsjetili javnost i vlast Grada Trebinja da neće odustati od svoje borbe protiv gradnje na poljoprivrednom zemljištu koja traje već više od dvije godine.

Preko 120 okupljenih građana Trebinja je apelovalo na nadležne da zaštite interese građana i da ne dozvole postupanje mimo zakona!

“S obzirom na to da lokalna vlast konstantno ignoriše naše zahtjeve te dozvoljava gradnju na poljoprivrednom zemljištu, na ovaj način smo htjeli da još jednom skrenemo pažnju na ovaj problem. Naime, pokušali smo organizovati sastanak sa predstavnicima političkih stranaka koje čine većinu u Skupštini Grada Trebinje, međutim od 24 pozvana predstavnika vlasti, njih 21 se nije ni oglasilo. Sramotno je da predstavnici vlasti ne shvataju da su oni servis građana i da imaju obavezu da se odazovu na svaki poziv građana i odgovore na postavljena pitanja”, ističu predstavnici “Pokreta za restituciju Trebinje“.

Smatraju da, “Oni moraju da odgovaraju za svoje postupke i to upravo narodu koji ih je izabrao”.

“Međutim, ovakvo ponašanje lokalnih vlasti nas neće zaustaviti u našoj borbi te nećemo odustati od naših zahtjeva. Neće dozvoliti da se mimo zakona poljoprivredno zemljište pretvori u građevinsko”, poručili su predstavnici “Pokreta za restituciju Trebinje“.