Gradonačelnik Mario Kordić otvorio novi košarkaški teren na ‘Trimuši’

Presijecanjem vrpce, gradonačelnik Mostara Mario Kordić svečano je u nedjelju otvorio košarkaški teren u mostarskom parku ”Trimuša”, nakon čega je uslijedila revijalna utakmica koju su odigrale ekipe HKK Zrinjski i Grada Mostara.

Ovime se, kako je rekao gradonačelnik Kordić, nastavlja sređivanje ovoga dijela Mostara, u okviru dugoročnog plana koji se počeo realizirati prije dvije godine.  

Prije dvije godine smo počeli sređivati ovaj prostor koji je ogroman i koji zahtjeva velika financijska sredstva, zbog čega smo projekt podijelili u nekoliko etapa. Svakako se nećemo zaustaviti na ovome. Već je završena projektna dokumentacija za 1,2 kilometra trim staze. Počet ćemo i to raditi čim prikupimo dovoljna sredstva. Naravno, brojni su drugi prioriteti u gradu, vrtići, škole i slično, tako da je tempo na ‘Trimuši’ nešto sporiji, ali napravili smo rasvjetu, a dijelom i urbani mobilijar – kazao je gradonačelnik.

Ideja je, pojašnjava Kordić, da ovaj projekt po završetku bude park-šuma u kojoj će građani provoditi vikende, družiti se, baviti se sportom rekreativno, ali i profesionalno.

S obzirom na to da je ovo igralište često bilo na meti vandala, gradonačelnik je poručio da je važno surađivati s policijom, ali isto tako odgajati djecu od malih nogu i svima dati do znanja da je igralište u vlasništvu građana.

Ne možemo baš svugdje staviti video nadzore, kamere, zaštitare. Međutim, možemo primijetiti da prostor koji se dobro sredi građani ipak poštuju i dobro održavaju. Kada je u pitanju par vandala, važna je suradnja s policijom te da ljudi shvate da ovo nije gradsko igralište, niti igralište gradonačelnika, nego da je ovo igralište građana, njihovo vlasništvo prema kojem bi trebali biti pažljivi – poručio je on.

Gradonačelnik je na kraju rekao da je teren obnovljen u sklopu društveno odgovornog rada kompanije ”Mozzart” kojoj se zahvalio što je prepoznala gradske aktivnosti kada su u pitanju sport i rekreacijske zone u Mostaru.

(Fena/AbrašRadio)