Hercegovačke ljepote uskoro na sajmu u Njemačkoj i Poljskoj

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg ugostio je u svojemu uredu Stjepana Primorca, člana Upravnoga odbora Turističkoga klastera Hercegovina. Temom razgovora bile su sajamske aktivnosti Klastera, s naglaskom na dva velika skorašnja međunarodna događaja na kojima će svjetskoj javnosti biti predstavljeni i hercegovački turistički kapaciteti.

Zahvalivši predsjedniku Hercegu na potpori koju je Vlada HNK pružila nastupu članica Turističkoga klastera Hercegovina na prošlogodišnjim iznimno uspješnim međunarodnim turističkim sajmovima održanim u Izraelu i u Londonu, Primorac je istaknuo i osobnu zaslugu prvoga čovjeka izvršne vlasti u HNK koji je na obadva događaja predvodio hercegovačko izaslanstvo.

Uslijedit će, u predstojećemu razdoblju dva velika europska sajma s međunarodnim sudjelovanjem, oni u Berlinu (Njemačka) i u Zabrzu (Poljskoj). Klaster, u suradnji sa svojim brojnim članicama, općinskim, gradskim i županijskim vlastima s prostora Hercegovine, kao i projektom USAID Turizam, planira nastup na obadva događaja, s ciljem promoviranja hercegovačkih prirodnih, baštinskih, gastroloških i svih drugih posebnosti i boljega pozicioniranja BiH na turističkom zemljovidu svijeta.

Podsjetivši na benefite nastupa na izraelskomu i na londonskomu sajmu, nagrade i priznanja koje su tamo primili hercegovački turistički subjekti, predsjednik Herceg obećao je, u skladu s mogućnostima, i u tekućoj godini podržati uspješan rad Turističkoga klastera Hercegovina, navode iz Vlada HNK.