Humanitarni sajam rukotvorina danas u OKC Abrašević

Sajam rukotvorina i malih poduzetnika pod nazivom “RUKE Art Bazaar” danas, 11. decembra u Mostaru okuplja dvadeset malih obrtnika i kreativaca koji će izložili svoje unikatne proizvode u OKC Abrašević, a ove godine će imati humanitarni karakter.

Organizatori navode kako se pripreme za ovu veliki priču u najvećem gradu na Neretvi užurbano privode kraju, te poručuju da će svi posjetitelji uživati u raznovrsnoj ponudi, od sjajno i ručno dizajniranih komada nakita, odjeće do svega za dom.

 “Čeka vas preko 20 izlagača, nagradne igre, zabava za vaše mališane i ostalo.To je i savršeno vrijeme da potražite darove za svoje najmilije i podržite naše rukotvorce”, navode organizatori.

Naglašavaju kako je to vrijeme darivanja i da svi posjetom ovom sajmu mogu biti i dio velike humane priče posljednjeg mjeseca u godini koja se realizira s humanitarnom organizacijom “Pomozi mojoj nevjeri”, koja provodi aktivnosti na uljepšavanju života onih u potrebi.

Svi posjetitelji koji žele mogu  donijeti poklončiće za mališane koji će blagdane provesti na pedijatrijskom odjelu, a više informacija za sudjelovanju u humanoj priči mogu dobiti putem društvenih mreža @pomozi.mojoj.nevjeri.

Jelena Šutić koja je osnovala stranicu “Pomozi mojoj nevjeri” i sa svojim suradnicima provela niz akcija od opremanja djece za školu do pravljenja obiteljskih kuća, poručuje kako je najvažnije otvoriti srce, jer nečija sitnica za nekoga predstavlja ogromnu radost.

Sajam rukotvorina i malih poduzetnika održava se u sklopu projekta “Mostar – Prostori koji pokreću” koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i velika pažnja posvećuje se očuvanju okoliša i izbacivanju “fast fashiona” iz svakodnevnog života.

Zbog svega navedenog sajam u OKC Abrašević bez sumnje će biti događaj za pamćenje kako izlagačima koji će javnosti predstaviti svoja  djela tako i posjetiteljima koji će biti dio posebne blagdanske priče u najvećem gradu na Neretvi.

Sajam traje od 12 do 20 sati, a ulaz je besplatan, te organizatori najavljuju i nagradnu igru za sve posjetitelje, promotivne i akcijske cijene, kao i zabavno druženje u baru OKC Abrašević.