Javni forum: Kultura i identiteti u Mostaru

U najbitnijim postratnim momentima, kultura, kulturni radnici, umjetnici, muzičari i glumci, svojim djelovanjem povezivali su Mostar i mostarce, vraćajući život u grad. I što je najbitnije, neposredno su uticali na izgradnju zajedničkog identiteta svih mostaraca i mostarki.

Gdje se nalazimo danas po pitanju kulture i identiteta?

Kultura uglavnom preživljava od raspodjele oskudnih budžetskih sredstava, dok su nezavisne kulturne organizacije i umjetnici prepušteni sami sebi.

Hoće li se nešto promijeniti nakon izbora?

Šta znači biti mostarac ili mostarka, pogotovo danas, kada se Mostar spominje uglavnom u negativnom kontekstu? Ili još bitnije, koje su to odrednice mostarskih identiteta kojima možemo biti ponosni, a čega se trebamo stidjeti?

Odgovore ćemo pronaći na javnom forumu, gdje ćemo ugostiti učesnike iz raznih oblasti, poput muzike, civilnog društva, medija i pozorišta. Želimo vidjeti kakvo je trenutno stanje, te kako ići dalje?

Moderator foruma će biti Boris Čerkuč.

Forum se održava u Hotelu Mostar, četvrtak 10.12. s početkom u 18h.

Ukoliko želite prisustvovati forumu uživo, zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je da pošaljete prijavu na mail: democracyinmostar@gmail.com

Live prijenos ovog foruma možete pratiti na Facebook stranici OKC Abrašević, u četvrtak, 10.12. s početkom u 18h.

Projekt se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)