Kanda, Kodža i Nebojša zabetonirali Abrašević

Kanda Kodža i Nebojša, veterani alternativnog rock and rolla, nakon sedam godina, održali su koncert u OKC Abrašević 3. novembra.

Unatoč ružnom jesenjem vremenu, KKN je uspio privući popriličan broj ljudi, od klinaca koji se prvi put susreću sa zvucima benda do onih koji su plesali na nostalgičnim oblacima pokušavajući evocirati trenutak kada su prvi put doživjeli prekide stvarnosti.

Povodom održanog koncerta razgovarali smo sa Oliverom Nektarijevićem i Nenadom Pejovićem. Pokušali smo dobiti odgovore: ‘Gdje ima više betona, u njihovom albumu ‘Beton’ ili u Beogradu na vodi?’; ‘Da li je rock and roll umjetnost?’; ‘Zašto vole rock and roll i gdje se vide za trideset godina?’

Pripremio: Nikola Rončević
Tonska realizacija: Ahmed Voloder

Muzika:
Kanda Kodža i Nebojša – Beton

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).