Kuku$ protutnjao Abraševićem: Hilj$son Mandela i Goca RIP

Kuku$ TV

K-19 i OKC Abrašević ugostili su 1. jula trap trojac KUKU$ iz Zagreba, pionire trapa na regionalnoj muzičkoj sceni. Hilj$son Mandela, Iso Miki i Goca RIP svijetu su se predstavili mixtapeom “O Kuku$ima se ne raspravlja”, nakon čega su slijedili uspješni albumi “Anđeli i bomboni” i “Glupi tejp”.

Koncert su energičnim i iskrenim nastupom otvorili lokalni trap umjetnici Papi, Sena i Crni, zajedno sa trep posadom iz Sarajeva Ofiraga, Dzin Ma i Liloslav.

Premda su fanovi nahrupili da se slikaju sa Kukusovcima, uspjeli smo uhvatiti Hiljsona Mandelu i Gocu RIP. Poslušajte što su rekli o nastanku svojih pseudonima, poveznici Kukusa i punka, o tome kako vide svoje naslijeđe i scenu te kako im je stvar dospjela na soundtrack za Južni vetar.

Pripremio Nikola Rončević

Muzika:
Kuku$ – Spartanac feat. Hladni x Žugi

Poslušaj:


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više