MArteLive: Poziv mladim umjetnicima (Italija, BiH, Litvanija, Poljska)

Nakon 20 godina iskustva u Italiji, gdje su hiljade mladih ljudi pokazali svoje kreativnosti te započeli profesionalnu karijeru, MArteLive će prvi put pružiti istu šansu i mladima našeg podneblja.

MArteLive je međunarodno takmičenje i festival otvoren za građane Evrope, mlade između 18 i 35 godina starosti. Projekt je podržan od strane Evropske unije (Creative Europe program), gdje ovo takmičenje uključuje i povezuje više od 10.000 umjetnika.

Udruženje „Tuzla Live“ iz Bosne i Hercegovine (www.facebook.com/tuzlalive), zajedno sa partnerima iz Poljske i Litvanije te liderima projekta iz Italije, otvara javni poziv za mlade kreativce u 16 umjetničkih disciplina: muzika, DJ & producer, pozorište, ples, savremeni cirkus, književnost, slikanje i crtanje, skulptura, fotografija, digitalna ilustracija, street-art, modni dizajn, rukotvorine, kratki film, muzički video i video umjetnost.

Ovo nije samo prilika da svoj rad predstave međunarodnoj publici, nego i da budu zapaženi od strane svjetski poznatih i uticajnih institucija i pojedinaca iz oblasti umjetnosti i kulture.

Kombinujući online i live audicije, polufinalne predstave i umjetničke kolonije širom Evrope te finalni festival u Rimu, MArteLive Europe predstavlja zaista jedinstvenu priliku za sve mlade, kreativne ljude željne novog, nezaboravnog iskustva u kojem će njihov talenat zaživjeti pred hiljadama ljudi.

Radove mladih stvaralaca ocjenjivat će međunarodni žiri, poznati i priznati profesionalci iz svake od nabrojanih disciplina.

O samom takmičenju, fazama takmičenja, konkursu i međunarodnom žiriju pročitajte na www.martelive.eu ili na facebook stranici http://bit.ly/MArtEUfb i instagram profilu http://bit.ly/MArtEUinst

Video poziv: