MO Parking: Vrijeme je za parking stubiće!

“Još uvijek je dosta nesavjesnih vozača koji i dalje parkiraju na površinama na kojima nije dozvoljeno parkiranje vozila” saopšteno je iz  poduzeća Mostar Parking koje je najavilo postavljanje parking stubića kako bi to spriječilo.

Ilustracija

”Upravo zbog zaštite tih površina i usmjeravanja mirujućeg prometa na za to predviđena mjesta, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, Mostar Parking je nabavio prometne stubiće – fizičke prepreke (barijere), te će vršiti postavljanje istih na onim mjestima koje su zakonskim propisima definirane kao zone/mjesta na kojima je zabranjeno zaustavljati i parkirati vozila.

“To je u prvom redu definirao Zakon o osnovama sigurnosti prometa na putevima u Bosni i Hercegovini u poglavlju XI. Zaustavljanje i parkiranje”, navedeno je iz MO Parkinga.

Iz mostarskog javnog poduzeća dodaju kako postavljanje stubića kreće u naredne sedmice i vršiti će se okvirno Elaboratu i Rješenju Odjela za Urbanizam Grada Mostara, u kojemu su definirane lokacije i tehničke specifikacije stubića – fizičkih prepreka (barijera) za ograničenje/usmjeravanje prometa.

Dimenzije stubića su 80 x 6 cm.

(AbrašRadio)