Mostar: Prvi put u BiH održan događaj ‘Night to Shine’, maturska večer za osobe s invaliditetom

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama ”Los Rosales” iz Mostara organizovao je u sinoć ”Night to Shine”, prvi događaj ovakve vrste u BiH, a koji ima za cilj osobama s invaliditetom iznad 18 godina pružiti osjećaj i čari maturske večeri.

”Night to Shine” sponzoriran je od strane Tim Tebow fondacije i u saradnji s američkom organizacijom ”Back2Back”.

“Ovo je prvi događaj ovakve vrste u BiH, maturska večer za osobe s invaliditetom, gdje im se pruža mogućnost da dožive osjećaj kao što to dožive i ostala djeca. Ovo je za njih jedan poseban dan” rekla je Marcie Beckwith ispred organizacije ”Back2Back” i fondacije Tim Tebow.

”Night to Shine” je događaj koji se organizuje u skoro 50 zemalja širom svijeta.

“Cilj je da se i osobama s invaliditetom pruži mogućnost da budu kraljice i kraljevi maturske večeri. S partnerima iz ”Los Rosalesa” uopće nije bilo teško organizovati ovaj događaj, nevjerovatni su, u organizaciji su uradili razna čuda, a nama je drago da smo tu i da ih podržavamo” rekla je Beckwith.

Direktorica ”Los Rosalesa” Mirna Mezit istakla je kako su jako ponosni na organizaciju ovog događaja.

“Night to Shine je maturska večer za naše mlade osobe s invalidtetom iznad 18 godina i jako smo ponosni što se ovakav događaj organizuje u BiH. Tu je bilo 50 mladih osoba s invaliditetom s područja Mostara. S nama su i Udruženja ”Vedri osmijeh”, ”Sunce”, ”Naša djeca”, Dječji dom ”Djeca bez roditeljskog staranja”. Nadamo se da će postati tradicija i da ćemo nastaviti uljepšavati život našim korisnicima” rekla je Mezit.

Mezit se zahvalila učenicima Srednje politehničke škole Mostar, koji su volonterski ”sredili” maturantice i maturante.

(Fena/AbrašRadio)