Mostar Run Weekend okupio oko 1.000 trkača iz 37 zemalja

Foto: Fena

Na Mostarskom polumaratonu u okviru sedme turističko-sportske manifestacije Mostar Run Weekend danas je sudjelovalo skoro 1.000 trkača iz rekordnih 37 zemalja svijeta. što je ovu sportsku manifestaciju učinilo najbrojnijom do sada.

Titulu pobjednika utrke u muškoj konkurenciji osvojio Đuro Borbelj iz Srbije, a drugi je na cilj u stigao Arny Attila iz Mađarske, dok je treći bio Ivan Dračar iz Hrvatske.

U ženskoj konkurenciji prva je u cilj stigla Jasmina Pitamic Vojska iz Slovenije,druga je bila Nataša Šontić iz Hrvatske, dok se za treće mjesto izborila Marija Rajič Tošić iz Hrvatske.

Organizatori ističu da je za ovogodišnju utrku registrirano 920 natjecatelja iz 37 zemalja svijeta i da su izuzetno zadovoljni činjenicom da utrka preko šest mostova u Mostaru iz godine u godinu okuplja sve veći broj sudionika i već postaje tradicija grada.

Manifestacija traje tri dana, te je za njih organizirana Run konferencija ,pokazni skok sa Starog mosta, te će imati mogućnost da uživaju i u zabavnom sadržaju, jer su za večeras najavljena tri koncerta na tri različite lokacije.

Mostar Run Weekend održava se svake godine u organizaciji udruge Zdrav život – KINEZIS. Iako primarno sportska manifestacija, Mostar Run Weekend svojim programskim sadržajima istovremeno obuhvaća područja edukacije, turizma i kulture, te se na taj način ističe kao interdisciplinaran i društveno odgovoran projekt.