Na međunarodnom izviđačko-ekološkom takmičenju u Zenici titulu najbolji osvojili izviđači iz Mostara

Na 18. Međunarodnom izviđačko- ekološkom takmičenju za mlađe izviđače i planinke  “U susret proljeću 2023” koje je održano jučer, 18.3. u organizaciji Saveza izviđača Grada Zenice, titulu najboljih osvojili su izviđači iz Mostara.

Na takmičenju je učestvovalo 37 ekipa iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Bila je to prilika da se preko 200 izviđača i planinki iz Sarajeva, Zenice, Mostara, Tešnja, Banovića, Doboj Istoka, Prijedora, Banja Luke, Konjica, Broda, Jablanice, Visokog, Zavidovića, Vareša, Stoca, Podgorice i Nikšića druži, takmiči i provede lijep proljetni dan u Zenici.

Odred izviđača “Stari Grad” Mostar je učestvovao na takmičenju sa 2 ekipe i ostvario odlične rezultate. Ekipa KOORDINATNI SISTEM u sastavu Narcis Džumhur, Tarik  Bijavica, Alina Taida Kajan i Adla Gološ je pobijedila i ostvarila najveći broj bodova u konkurenciji od 37 ekipa osvojivši pobjednički pehar. Nagrada za 1. mjesto je šator i oprema za šator za 4 osobe, što je svakako odlična nagrada koju će izviđači sigurno dugo koristiti. Druga ekipa MUMIJEVI je osvojila 11. mjesto.

Pobjednička ekipa iz Mostar je imala čast da svečanim spuštanjem zastave oficijelno zatvori ovogodišnje takmičenje u Zenici.

“Ponosni smo na naše izviđače i postignute rezultate. Organizatorima se zahvaljujemo na odličnom takmičenju i organizaciji”, poručio je Odred izviđača “Stari Grad” Mostar.