Na seminaru “Zaštita rijeka na području Hercegovine”u Blagaju ukazano na opasnosti koje vrebaju

Seminar pod nazivom “Zaštita rijeka na području Hercegovine” održan je u četvrtak u Blagaju, gdje se govorio o štetnosti velikog broja hidroelektrana na rijekama i opasnostima koje prijete da Hercegovina ostane bez najvećih prirodnih vrijednosti.

“Eko HUB” Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub “Novi val”, održao je seminar s pet lokalnih zajednica, i to s Nevesinjem, Ljubinjem, Čapljinom, Stocem, Blagajem.

Seminar je za cilj imao da se građani upoznaju s trenutnim stanjem rijeka u Hercegovini, a predavanje o zaštiti rijeka na području Hercegovine održao je univerzitetski profesor Sanel Riđanović.

“Zbog izgradnje velikog broja hidroelektrana na našim rijekama, postoji opasnost da ostanemo bez naših najvećih prirodnih vrijednosti. Voda i rijeke Hercegovine su zajedničko dobro nas i generacija koje dolaze”, istaknuli su iz Omladinskog kluba Novi Val Blagaj.

“Eko HUB” Blagaj, kojim koordinira Omladinski klub “Novi val” Blagaj, pokrenut je u sklopu projekta “Misli o prirodi!”, kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski ga podržava Švedska.