Nastavnik u Čitluku razvio aplikaciju “Mogu li van” za učenike

Nastavnik matematike u Osnovnoj školi fra Didaka Buntića u Čitluku, Ivo Pejdo izradio je aplikaciju “Mogu li van” , kako bi smanjio ometanje nastave i otkrio koji učenici najčešće bez razloga izlaze s nastave i koliko se dugo zadržavaju.

Čitlučki nastavnik je u objavi na društvenim mrežama naveo kako je aplikacija izazvala veliku pažnju javnosti iako je napravio iz jednostavnog razloga da se zna koji učenici najčešće bez razloga izlaze s nastave i koliko se dugo zadržavaju, piše Klix.ba.

“To je najbolji pokazatelj u kakvom stanju se nalazi naše društvo jer mnoge moje aplikacije i radovi ‘Mogu li ostati na nastavi’ ne dobiju nikakvu pažnju“, naveo je Pejdo.

Ističe kako je izradio digitalnu zbirku zadataka za osnovce od šestog do devetog razreda i da se u njoj nalazi više od 1.200 kvalitetnih zadataka za redovnu nastavu i pripremu za takmičenja sa potrebnim animacijama.

“Tražim zainteresirane izdavače da se jave i podijele zbirku sa svojom reklamom”, poručio je nastavnik matematike iz Čitluka.