Osigurana prva redovita linija: AeroItalia leti iz Mostara od 7. travnja!

Talijanski prijevoznik Aeroitalia započet će sezonske ljetne letove iz Forlija u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar, potvrđeno je za Ex-Yu aviation. Letovi iz Forlija za Mostar započet će 7. travnja.

Prva redovita linija za Mostar

Ovo je jako važna linija za Mostar, koji je sada i službeno osigurao svoje prve redovite letove za ovu godinu,prenosi Bljesak.info.

Pored Mostara, ova kompanija letit će i za Beograd, Dubrovnik i Zadar. Prijevoznik će sljedećeg tjedna pustiti u prodaju karte za nove linije.

Letovi iz Forlija za Beograd kreću 8. travnja, a za Dubrovnik i Zadar 15. lipnja.

Usluge će se održavati do kraja ljetne sezone krajem listopada, a prijevoznik će stacionirati ATR72-600 turboelisni zrakoplov zrakoplov i Boeing 737-700 sa 148 sjedala u Forliju. Ulaznice će se moći kupiti putem web stranice Aeroitalia, kao i kod turoperatora GoTo Fly i GoToTravel.

Niti jedan od četiri grada u bivšoj Jugoslaviji trenutno nije povezan s Forlijem izravnim zračnim prijevozom.

Dolazak Aeroitalia također će rezultirati povezivanjem Beograda s rekordnih deset gradova u Italiji, od kojih će pet započeti ove ljetne sezone. Forli će postati peta dubrovačka destinacija u Italiji, od kojih tri kreću ove godine, dok će Zadar sada biti povezan s četiri grada na talijanskom tržištu.

Uskoro detalji o linijama

Točan raposred za nove linije bit će objavljene sljedeći tjedan kada karte budu puštene u prodaju.

Aeroitalia je najnoviji talijanski privatni prijevoznik koji je s radom započeo tek prošle godine. Vlasnik je bivšeg konzultanta talijanskog Ministarstva infrastrukture i prometa Francesca Gaetana Intrierija.

Zrakoplovnu kompaniju financijski podupire German Efromovich, koji je predsjednik AeroItalia, a prethodno je bio vlasnik kolumbijske zrakoplovne kompanije Avianca.

Talijanski prijevoznik trenutno upravlja malom flotom od četiri zrakoplova Boeing 737-800 i jednim ATR72-600. Uskoro će svojoj floti dodati još jedan ATR72 i još tri B737-800, a planira uvesti i tri mlažnjaka B737-8 MAX. Aeroitalia nudi konfiguraciju jedne kabine u svom zrakoplovu s uslugom kupnje tijekom leta.