Otvoren poziv na hip hop radionice u Abraševiću

Mostar je uvijek imao produktivnu, premda manje vidljivu hip hop scenu. Ova kultura je u posljednjih 10-ak godina rasla i rasipala se, ali je nekolicina sad već iskusnih mostarskih hip hop umjetnika sačuvala inspiraciju i nije odustala od ideje prenošenja hip hop vještina i znanja generacijama koje dolaze.

U saradnji sa kolektivom 1KROZ1, OKC Abrašević zato otvara poziv na učešće u radionicama potpuno posvećenim hip hop stvaralaštvu i svim njegovim elementima i metodama.

Trojac Mak Mehić (Makk), Adin Sarić (Gastra Rajms) i Srećko Sušac (Dr. Sre, Paranojevi), zajedno sa brojnim gostima, pripremili su na desetke tematskih radioničarskih cjelina, nezaobilaznih za pristup bavljenju hip hopom. Od uvoda u kulturu i njen značaj, preko freestylea, beatboxinga, breakdancea, grafita i DJ-inga, sve do osnovnih digitalnih i tehničkih alata potrebnih za muzičku produkciju, sve to čeka nove umjetnike u studiju u Abraševiću.

Učešće je besplatno, a prijaviti se možete putem obrasca.

Radionice su podržane kroz projekt Mostar – Prostori koji pokreću.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto Više (NV).