Poziv na postapokaliptičnu zabavu i druženje: Social RPG ‘After the Fall’

Prijave su besplatne i otvorene za nove i stare igrače. Igra se u 4 tima po 3 igrača. Broj mjesta je ograničen.

U toku su prijave za učešće u testnom Social RPG-u u organizaciji Digitalnog doma kulture iz Sarajeva.

Dobra zabava, kao i prilika za upoznavanje novih ljudi, osigurana je uz timsku roleplay sci-fi igricu After the Fall.

Sudjelovanje je besplatno, a uslovi za prijavu su da imate između 16 i 29 godina, da možete biti prisutni na vrijeme i da imate tehnološke uslove za online igranje – stabilnu konekciju i mikrofon (webcam nam neće trebati).

Poželjno (ali ne obavezno) je da znate koristiti Discord i Roll20 i da imate iskustva igranja roleplay igara.

iz DDK poručuju:

‘Zbog velikog broja prijava na testni Social RPG “After the Fall”, odlučili smo se uputiti na novu misiju! Ponovo posjećujemo napušteni “Kompleks” sa svima koji prošli put nisu mogli poći sa nama, a u nadi da zajedno možemo preživjeti novi surovi svijet i prikupiti informacije o razlozima njegovog nastanka.

Prijave su besplatne i otvorene za nove i stare igrače. Ovaj put igramo prilagođenu verziju i planiramo je završiti u jednom danu. Igramo u 4 tima po 3 igrača pa je zbog toga broj mjesta ograničen. Iskustvo sa RPGom, Roll20 i Discordom vam nije potrebno. Nakon ispunjene prijave, na mail dobijate potvrdu, i naknadno upute o svom timu i starter paket. Važno je da na dan kada igramo imate: obezbijeđen pristup računaru (ne treba vam webcam); stabilnu konekciju; prostor u kojem vas se neće ometati i da budete tu na vrijeme!’

Datum: 2. 4. 2021
Vrijeme: 17:00 – 22:30 h
Mjesto: Online – Roll20 i Discord
Tema: Postapokalipsa

Prijaviti se možete putem obrasca: https://forms.gle/ow4Z4p8JCZAXRDeb7
Za sva dodatna pitanja pisati na: rpg.lab.headquarters@gmail.com

DDK

Digitalni dom kulture je zajednički neprofitni poduhvat softverske kompanije 5th Dimension iz Sarajeva sa 30 godina iskustva u razvoju poslovnih informatičkih rješenja i usluga, i fondacije Centar za zastupanje građanskih interesa registrovane 2009. godine sa ciljem povećanja građanske uključenosti u demokratske procese, zagovaranje javnih interesa, edukaciju i osnaživanje građana i građanki i civilnog društva. Po formi radi se o privatno – građanskom partnerstvu, koji dugoročno ima namjeru da postane privatno – građansko – javno partnerstvo, koje će uz saradnju sva tri sektora nuditi kvalitetne programe za mlade, unutar i izvan formalnog obrazovnog sistema u Sarajevu i Bosni i Hercegovini. (www.dedeka.ba)