Preminuo je glumac Krunoslav Šarić

Krunoslav Šarić rođen je 1944. godine u Derventi. Nakon srednje škole upisao je studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, koji završava 1969. godine u klasi Koste Spaića

Hrvatski glumac Krunoslav Šarić preminuo je u 79. godini, potvrdio je glumac Goran Grgić.

“Istina je. Kruno je preminuo. Sad sam se čuo s njegovom kćeri. Bez obzira na veliku razliku u godinama Kruno mi je bio veliki prijatelj. Od njega sam mogao samo učiti” kazao je Grgić.

Šarić je ostavio veliki trag u hrvatskom glumištu. Pamtit ćemo ga po ulogama ostvarenim na Dubrovačkim ljetnim igrama i dubrovačkom kazalištu velika glumačka karijera

Krunoslav Šarić rođen je 1944. godine u Derventi. Nakon srednje škole upisao je studij glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, koji završava 1969. godine u klasi Koste Spaića.

Nakon diplome radi u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku, prvo kao vanjski suradnik, a onda kao stalni član glumačkog ansambla sve do odlaska u Zagreb.

Ovo su neke od glavnih uloga:  Ivo Marinović u Vojnovićevom Ekvinociju, Macbeth u Shakespeareovom Macbethu, Baal u Brechtovom Baalu, Sabljak u Orgijama Monaha Janka Polića Kamova te uloge na Dubrovačkim ljetnim igrama poput Mortimera u Eduardu II. redatelja Georgija Para.

Od 1983. pa sve do 2010. i odlaska u mirovinu bio je stalni član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu

Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Nakon sjajnih uloga u dubrovačkom teatru i dolaska u Zagreb, njegova prva predstava u Drami HNK je bila Šteta što je kurva, Johna Forda, u režiji Georgija Para. Igrao je Vasquesa, prijetvornog Španjolca i ubojicu. Tom ulogom je osvojio i publiku i kritiku i dobio nagradu Vladimira Nazora.

Uz Ivu Gregurevića Mustafu Nadarevića bio je jedan od najzaposlenijih i cijenjenih hrvatskih televizijskih i filmskih glumaca. Uvijek dosljedan sebi, velikog znanja i besprijekornog umjetničkog ukusa, birao je uloge po kvaliteti a ne po kvantiteti, što nimalo nije umanjilo njegove umjetničke dosege. Surađivao je s najboljim hrvatskim kazališnim redateljima, od Koste SpaićaVlade HabunekaGeorgija ParaJoška Juvančića, do Božidara ViolićaIvice KunčevićaMire MeđimurcaMarina CarićaIvice Boban i mnogih drugih, a često je radio i sa stranim gostujućim redateljima poput Horee PopescuaStevena Kenta ili Vite Taufera, pisalo je ranije Hrvatsko glumište.