Produžen rok za prijave istraživača/istraživačica na području Mostara

U sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću, organizacija Everyday Peace Indicators (Pokazatelji svakodnevnog mira) traži osobe koje su zainteresirane da rade na istraživačkom projektu kojem je cilj prikupiti priče i fotografije koje prikazuju pokazatelje svakodnevnog mira i zajedničkog života u sedam lokalnih zajednica u Mostaru: Bijeli Brijeg, Blagaj, Bulevar/Cernica, Cim, Podhum/DUM, Potoci, i Zalik.

Ovo je prilika za one koji su zainteresirani za sudjelovanje u istraživanju unutar svoje zajednice i Mostara (nije obavezno prethodno istraživačko iskustvo)koje zanima fotografija, pisanje i priče o životima drugih ljudikoji su voljni da surađuju sa drugim istraživačima/cama

Kroz projekt ti ćeš:

Naučiti koristiti metodu participativnog istraživanja koja koristi fotografije

Raditi s mentorom (jedan na jedan) tijekom cijelog projekta ili po potrebi

Razviti vještine kao što su komunikacija i analiza, kao i timski rad

Radno vrijeme i naknada

Tražimo 7 osoba iz gore navedenih lokalnih zajednica, koje ovom projektu mogu posvetiti najmanje 25 dana u razdoblju od 15 mjeseci (siječanj 2022 – ožujak 2024), i učestvovati u jedom treningu (krajem siječnja 2023. godine), 3 radionice (između ožujka i rujna), provođenju istraživanja i završnoj izložbi (početak 2024. godine). Za vrijeme i rad osigurana je novčana naknada (prosječno 3000 KM), kao i korištenje mobitela.

Jesi li zainteresiran/a za sudjelovanje?

Za prijavu, više informacija kao i zoom poveznicu za info sesiju koja ċe se održati 4.12.2022 u 18:00 kontaktirati EPI konzultanticu Vanju Čelebičić, vanja.celebicic@gmail.com; Whatsapp/Viber: : +44 7957933647.

Prijavu poslati do 31.12.2022:

Reci nam koja je tvoja lokalna zajednica u Mostaru i koliko dugo živiš tamoReci nam nešto o sebi (maksimalno 200 riječi)Ispričaj nam priču o tvom odnosu prema nekoj od lokacija u okolini Mostara koja ti je bitna (npr. tvoje naselje, neka rijeka, planina, itd.) (maksimalno 300 riječi).

Pošalji nam fotografiju koja kreativno predstavlja tvoj odnos prema toj lokaciji. Potičemo kandidate svih dobi, a posebno žene, mlade i osobe s invaliditetom.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više