Promovisana knjiga “Nestajanje čovjeka” autora Alice Zeće

U hotelu Bristol u Mostaru održana je promocija knjige “Nestajanje čovjeka” autora Alice Zeće. Ovo je njegova treća knjiga.

Promotori knjige bili su dr.sci. Esad Bejtal i dr.sci. Dario Terzić.

“Tri Zećine knjige uvode u početke prirodnost čovjeka i obrazlažu razloge zbog kojih je dolazilo do devijantnosti ne samo pojedinaca nego općenito društva pa čak i u planetarnim okvirima. Sam naslov knjige ‘Nestajanje čovjeka’ tema je kojom svjedočimo već vijekovima nestajanje čovjeka i čovječnosti. Šta je rezultat toga? Ono što imamo danas i ono što smo imali od Aušvica, Srebrenice, Ukrajine do Gaze”, rekao je Bajtal.

On je zaključio kako knjiga svjedoči o svođenju ljepote životnog i duhovnog na sivilo iracionalnog klero-demagoških jednoumlja, o višestoljetnoj marginalizaciji čovjeka i čovječnosti “u ime Boga koji to ne radi”.

“To neko radi u ime Boga”, akcentirao je prof.dr. Bajtal.

U dijalogu s dr. sc. Darijem Terzićem, autor Zećo se osvrnuo na dualizam, njegovom porijeklu i opovrgavanju njegove vrijednosti, kazavši da su vrijednosti ovog učenja neki historičari opovrgavali, neki ga nisu ni spominjali bez obzira na to što su znali da njegove vrijednosti.

(AbrašRadio)