Prostori koji pokreću: Održana živa biblioteka

U Centru za kulturu Mostar je organizovana ‘živa biblioteka” i diskusija pod nazivom ”Razmislimo o mladima”.

Događaj je organizovan u povodu obilježavanja Međunarodnog dana za postignuća, ustanovljenog kako bi se odalo priznanje onima koji ostvaruju izvanredne rezultate u područjima u kojima djeluju, a s ciljem inspirisanja i stvaranja pozitivnog i poticajnog okruženja, prvenstveno za mlade ljude. Radi se posljednjoj diskusiji serijala “Mladi u…” koja se održava u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću a u organizaciji Agencije lokalne demokracije (LDA) Mostar.

“Cilj LDA Mostar bio je prikazati mlade koji su uspješni u raznim poljima i koji su aktivni u svojoj društvenoj zajednici. Ideja je motivirati mlade u zajednici, ali i cijelu lokalnu zajednicu, da obrate veću pažnju na mlade, ali i da potaknemo lokalne vlasti da više ulažu u sva navedena polja. Nadamo se da će donositelji odluka, kojima ćemo dostaviti preporuke, prepoznati i naš rad, i rad mladih, i da će im služiti da ih informiraju u donošenju odluka u budućnosti” rekla je komunikacijska službenica LDA Mostar Selma Žuljević.

Događaj je realiziran u okviru Projekta ”Mostar – Prostori koji pokreću” kojeg financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva.
Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta.

Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i NEŠTO VIŠE (NV).

(AbrašRadio)