Prostori koji pokreću: Otvara se laboratorij za inicijative i akcije u zajednici – Poziv na učešće

Naučite osmišljavati projekte i stvorite novu dinamiku u javnim prostorima grada Mostara

prostorikojipokrecu.ba

Ukoliko ste zainteresirani za stvaranje dinamičnih i korisnih aktivnosti u javnim prostorima grada Mostara, pozivamo Vas da se prijavite za naš laboratorij za inicijative i akcije u zajednici.

U sklopu ovog 4-tjednog programa, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa javnim prostorima grada Mostara, nauče kako da osmišljavaju i pišu projektnu dokumentaciju te, ukoliko njihov projektni prijedlog bude uspješno ocijenjen na otvorenom pozivu za dodijelu grantova koji će uslijediti, mogu dobiti i sredstva za implementaciju svoje ideje (Cross-Community Grants).

Šta program laboratorija uključuje?

Prva dva tjedna programa uključuju seriju predavanja, diskusija, šetnji i posjeta javnim prostorima grada Mostara, kako bi učesnici stekli uvid u inicijative u zajednici i način na koji se osmišljavaju projekti. Druga dva tjedna su posvećena praktičnom radu i učenju o strukturi projekta, načinu osmišljavanja, pisanja i implementacije projektnih aktivnosti. Nakon toga, učesnici će imati priliku da započnu rad na svojim projektnim prijedlozima u sklopu ovog poziva, te će imati pomoć mentora, kako bi što bolje razvili i osmislili svoje ideje.

Ko se može prijaviti na laboratorij?

Ovaj program je namijenjen predstavnicima nevladinih organizacija, kulturnih institucija, predstavnicima neformalnih skupina, umjetnicima i svim ostalim zainteresiranim osobama koje imaju ideju kako osmisliti i organizirati korisne aktivnosti u zajednici.

Učešće u programu je besplatno, a prijaviti se možete putem ovog linka. Prijave su otvorene do 16. 3. 2023.

Dobar grad čine otvoreni javni prostori koji potiču na druženje i upoznavanje! Zato se pridružite našem laboratoriju i stvorimo zajedno dinamične i korisne aktivnosti u javnim prostorima grada Mostara.

Ovaj program organizira se u sklopu projekta Mostar – Prostori koji pokreću koji financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.


Projekt „Mostar – Prostori koji pokreću“ finansira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta. Zajedno sa PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokratije Mostar (LDA Mostar) i Nešto više