Radionica dramskog odgoja “Jedi zdravo, šetaj pravo”

Foto: plm.ba

Pozorište lutaka u Mostaru i ove godine organizira radionicu dramskog odgoja pod nazivom ”Jedi zdravo, šetaj pravo”. Poziv će biti otvoren od 20. prosinca 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

Djeca uče kroz igru i to je osnovni oblik usvajanja novih vještina. Kroz proces igre i improvizacije djeca su često u ulozi „drugih“, a to im omogućava da bolje razumiju svijet oko sebe i jasnije izraze svoje emocije. Također, stiču sposobnost bržeg rješavanja problema i snalaženja, u kratkom vremenskom periodu.

Radionica će završiti predstavom ”Jedi zdravo, šetaj pravo”, čija premijera je predviđena za kraj svibnja 2023. godine. Pozorište lutaka je u prošloj sezoni organiziralo radionicu dramskog odgoja pod nazivom ”Snjeguljac”, čija premijera je bila u svibnju 2022. godine.

Glumci u ovoj predstavi bila su djeca osnovnih škola Mostara, a nakon premijernog izvođenja, predstava je odigrana i u okviru festivala ”Mostarsko ljeto 2022”.

Prijava

U okviru radionice, kod polaznika potičemo razvoj mašte, empatije, suradnje (nove ideje i sposobnosti), oslobađanje različitih emocija, fizičku spremnost, kao i timski rad, javni nastup i samopouzdanje”, priopćeno je iz PLM.

Sva zainteresirana djeca, uzrasta od 9 do 11 godina mogu se prijaviti putem e-maila djecijistudio@plm.ba. Prijava treba da sadrži sljedeće: ime i prezime djeteta, datum rođenja, naziv škole koju dijete pohađa, kontakt telefon roditelja. U prijavi navedete ukoliko dijete ima prethodno glumačko iskustvo. Sudjelovanje na radionici je besplatno.